Hjem > H > Hva Er Jordfeilstrøm?

Hva er Jordfeilstrøm?

Jordfeil oppstår når det skjer en lekkasje av strøm, som gjør at strømmen ledes til deler av det elektriske anlegget hvor det ikke skal være spenning. Jordfeil kan både være brannfarlig og gi fare for støt. Derfor skal alle elektriske installasjoner ha et jordingsanlegg, som sørger for at strømmen ledes til jord.

Les mer

Dessuten, hvilke krav stilles ved dimensjonering av en jordfeilbryter i et it nett?

Eller skal kun Selektiv jordfeilbryter forankobles en vanlig jordfeilbryter. Det er vel strengt tatt ikke lovlig å øke mA-størrelsen da NEK 400:2006 stiller krav til 30mA på alle forbrukskurser oppad 20A. Hva er forskjellen på IT og TN nett? (IT = Insulated Terra, hvor Terra betyr jord). TT-system, hvor nøytralpunktet på transformatoren er jordet (TT = Terra-Terra). TN-system, hvor nøytralpunktet på transformatoren føres helt fram til forbrukeren (TN = Terra Neutral).for 7 døgn siden

Også, er det krav til jordfeilbryter i tn nett?

Re:jordfeilbryter i TN nett

Det kreves strømstyrt jordfeilvern ived spesielle forhold gitt i NEK 400-7 og NEK 400-8 (for eksempel for bad og utendørs stikkontakter). I TN installasjoner kreves det imidlertid at jordfeil skal kobles ut innen 0,4 s.
Hva gjør jeg med jordfeil? Hva gjør du hvis du oppdager jordfeil? Det er viktig at du melder fra om jordfeil med en gang du oppdager den. Det er du som eier av det elektriske anlegget som er ansvarlig for at anlegget ditt og elektrisk utstyr tilkoblet dette er i forskriftsmessig stand.

Følgelig, hva forteller en jordfeilbryter oss hvis den er aktivert?

En jordfeilbryter kutter strømtilførselen dersom uønskede flater i den elektriske installasjonen eller apparater blir strømførende. Jordfeilbryteren beskytter dermed mennesker og dyr mot farlig støt og strømgjennomgang ved jordfeil. Bryteren beskytter også mot brann som kan oppstå om jordfeilstrømmen blir for stor. Man kan også spørre hvilke tverrsnitt skal beskyttelseslederen ha? Det velges normalt 6mm2 Cu i mindre anlegg, i større vil det være fornuftig å øke tverrsnittet til 25mm2.

Hva er minste tverrsnitt på en separat opplagt PE leder?

Beskyttelsesleder skal dimensjoneres etter tabell 54B (konkret og greit krav). Hvis beskyttelsesleder er separat opplagt er minstetverrsnitt 2,5 mm2 når mekanisk beskytta, og ellers minimum 4 mm2. Også, hvordan sjekke jordfeilbryter? Hvordan sjekke/teste jordfeilbryteren:

  1. Trykk på testknappen til jordfeilbryteren.
  2. Hendelen foran jordfeilbryteren detter ned, og strømmen kobles ut.
  3. Vipp hendelen opp igjen.
  4. Om hendelen ikke faller ned når du trykker på testknappen er den defekt og du må kontakte sertifiserte fagpersoner for en sjekk.

Hvilke fordeler har IT nettet sammenlignet med de andre nettsystemene?

Fordeler

  • Høy driftsikkerhet. Er ofte brukt på plasser hvor man er virkelig avhengig av strøm, som for eksempel ved sykehus, gruver, osv.
  • Feilstrømmen ved jordfeil er mindre enn ved TT-nett.
  • Lavere berøringsspenning.
  • Jordingsresistansen kan tillates å være høyere enn for anlegg med jordet nøytralpunkt.

By Inger Versha

Hva er et Gjennomslagsvern? :: Hvordan legge ved fil i Messenger?
Nyttige lenker