Hjem > K > Kan Jeg Ha To Bostedsadresser?

Kan jeg ha to Bostedsadresser?

Du kan ikke ha flere folkeregistrerte bostedsadresser, men du kan legge til en postadresse uten at det endrer din folkeregistrerte bostedsadresse. Postadressen blir da brukt av Skatteetaten og de fleste andre statlige myndigheter.

Les mer

Hva regnes som fast bopel?

En bopel er tilholdsstedet, eller boligadressen til en person. Bopelen vil normalt være personens postadresse og besøksadresse, og være registrert i folkeregisteret. Juridisk har en persons bopel betydning i saker rundt retter og plikter som stemmerett, verneplikt, skatteplikt eller statsborgerrett. Hvordan bevise adresse? Du kan verifisere din adresse ved å laste opp en av følgende dokumenter:

  1. Offisielt brev fra din bank (korrespondanse, bankutskrift, kredittkortregninger, osv).
  2. Offisielt brev fra kommune, fylkeskommune eller stat.
  3. Regning tilknyttet husholdningen - Dette kan være regning på strøm, kloakk, bredbånd, eller fasttelefon.

Hvor skal man melde adresseendring?

Ulike måte å melde adresseendring til Folkeregisteret?

  1. Send inn skjema som du kan skrive ut ved fullføring av Flytteportalens adresseendringstjeneste, signert og med kopi av legitimasjon.
  2. Personlig oppmøte på ditt lokale skattekontor.
  3. Elektronisk via Altinn.no. Les mer om dette på Skatteetaten.no.
Tilsvarende, kan man være gift og bo hver for seg? Reglene tilsier at et ektepar bare kan bo hver for seg hvis de ikke deler et felles hjem. Det har de bare hvis de besøker hverandre sjeldnere enn hver tredje måned, ifølge skatteetaten.

Når bør man bytte adresse?

Vanligvis må du melde flytting til Folkeregisteret innen åtte dager etter at du har flyttet, men som student kan du selv velge om du ønsker å endre Folkeregistret adresse. Hva er en bostedsadresse? En person registreres med bosted der vedkommende regelmessig tar sin døgnhvile. En person som tar sin døgnhvile skiftevis på to eller flere steder, registreres med bosted der vedkommende tar sin overveiende døgnhvile i løpet av enhver tolvmånedersperiode.

Når regnes man som utvandret?

Flytting fra Norge til et ikke-nordisk land

Du må melde flytting når du skal oppholde deg i utlandet i minst seks måneder. Skatteetaten avgjør om du skal registreres som utvandret i Folkeregisteret.
Kan en ektefelle melde flytting? På Skatteetaten sine nettsider kan du melde flytting til både Folkeregisteret og Posten samtidig. Dersom du skal flytte med hele familien, kan du melde dette inn samtidig. Familie regnes som ektefeller, partnere, samboere med felles barn eller andre barn du har et forelderansvar for.

Hvordan bevise at man bor i Norge?

En bostedattest dokumenterer hvor du bor og hvor lenge du har bodd der. I tillegg dokumenterer attesten hvor lenge du har bodd i Norge, og i nåværende kommune. Hvis du har d-nummer, eller ikke er bosatt i Norge, kan du ikke bestille bostedsattest.

By Darach

Hvordan finne tidligere adresser? :: Kan man skrive ut på Posten?
Nyttige lenker