Hjem > H > Hva Kjennetegner Et Sikkert Passord?

Hva kjennetegner et sikkert passord?

være så langt som mulig, minst 5 ord eller 16 tegn. være unikt for hver enkelt nettside/brukerkonto. inneholde både tall, symboler, mellomrom og store/små bokstaver. helst ikke inkludere ord/tall som kan assosieres med deg eller tjenesten passordet gjelder for.

Les mer

Har passordet mitt blitt hacket?

Er du urolig for om brukernavn og passord har blitt hacket, kan du sjekke det på haveibeenpwned.com (pwn er internetslang for ”own”, red.). Det er sikkerhetseksperten Troy Hunt som står bak hjemmesiden. Hvor lang tid tar det å knekke et passord? I den aller sikreste enden av skalaen, passord bestående av 18 tegn med en blanding av tall, små/store bokstaver og symboler, vil det ifølge oversikten ta solide 438 billioner år å knekke passordet – som nok i praksis kan oversettes med «umulig».

Dessuten, hvordan holde orden på passord?

Hvis du er opptatt av sikkerhet, bør du aldri bruke det samme passordet på flere ulike nettsteder eller tjenester. Og passordene bør ikke være ord som finnes i ordlisten, men bestå av både bokstaver, tall og kanskje også spesialtegn. Du kan også spørre hva er sterke passord? Et sterkt passord skal minst ha 10 tegn. Jo lenger passordet er, desto sikrere er det. Sterke passord består av en kombinasjon av store og små bokstaver, tall og spesialtegn for å danne en uforutsigbar streng med tegn som ikke lenger ser ut som ord eller navn. Videre skal passordet være unikt for hver konto.

Deretter, hvordan velge passord?

Et godt passord har to viktige egenskaper:

  1. Bruk et langt passord, gjerne en setning.
  2. Bruk et passord bare du husker.
  3. Bruk forskjellige passord for forskjellige tjenester.
  4. Bruk norske bokstaver, tall og spesialtegn.
  5. Ikke gjenta samme tegn mange ganger.
  6. Ikke bruk vanlige enkeltord; bruk heller setninger.
Hvordan vet jeg om telefonen min er hacket? Hvordan vite om noen hacker telefonen din

En eller flere av disse tingene kan være et rødt flagg om at noen har brutt seg inn på telefonen din: Telefonen mister ladingen raskt. Ondsinnet programvare og svindelapper bruker noen ganger ondsinnet kode som har det med å tappe mye strøm. Telefonen kjører unormalt langsomt.

Hva kan hackere gjøre?

Skjer det et sikkerhetsbrudd kan hackere potensielt få tilgang til store deler av ditt digitale liv – og i verste fall kan du oppleve ID-tyveri. I følge en rapport fra NorSIS fikk hele 150 000 nordmenn frastjålet identiteten sin, eller ble utsatt for svindel, i 2017 og 2018. Du kan også spørre hvor lang tid vil datamaskinen i verste mulig tilfelle bruke på å knekke et passord med 8 tegn? Hvis du har et passord med 3 store bokstaver, 8 små bokstaver, 3 tall og 2 spesialtegn, vil det ta PC-en over 569 millioner dager å knekke det.

Du kan også spørre hva er totrinnsverifisering?

Med totrinnsbekreftelse logger du inn med noe du vet (ditt passord) i tillegg til noe du får (en kode på telefon). Totrinnsbekreftelse gjør kontoen din sikrere fordi det hindrer andre å logge inn på din konto, selv om uvedkommende kjenner til ditt passord.

By Mireielle

Hvordan lagre passord på Iphone? :: Hva betyr aktiv nå på Messenger?
Nyttige lenker