Hjem > E > Er Elbiler Bedre For Klimaet Enn Bensin Og Dieselbiler?

Er elbiler bedre for klimaet enn bensin og dieselbiler?

Elbilen er mer klimavennlig enn bensin- og dieselbiler fordi den totalt sett har et mye lavere CO2-utslipp gjennom sin levetid. Dersom man skal se på elbilens CO2-utslipp, bør man se på utslipp gjennom hele elbilens levetid.

Les mer

Angående dette, hvor produseres lithium?

Fremstilling. Produksjonen av litium har øket sterkt i de senere årene. Mesteparten produseres i Australia, Kina, Chile og Argentina, blant annet fra saltvann fra underjordiske kilder i Andesfjellene. Litium kan også fremstilles fra litiumsilikater ved å behandles dem med konsentrert svovelsyre ved 250 °C. Og et annet spørsmål, er produksjonen av batterier miljøvennlig? Svar: Produksjonen av batteriene gir klimagassutslipp, men det er først og fremst fordi batteriene produseres i Asia og Kina. Også der blir kraftmiksen renere. Når vi etter hvert kan produsere batteriene med strøm fra fornybare energikilder, vil batteriene være uten «innebygget» utslipp.

I forhold til dette, hvor miljøvennlige er elbiler?

Elbiler som får elektrisiteten sin fra kullkraft, får liten miljøgevinst i det store miljøregnskapet. Om elbilen derimot lades opp med elektrisitet fra fornybar energi vil bilen være mye mer miljøvennlige enn en bensinbil, da forutsatt at bilen ikke brukes mer enn normalt. Hva inneholder Elbilbatterier? Heldigvis er det fullt mulig å gjenvinne kobolt fra brukte batterier til nye. Kobolt brukes i litium-ion-batterier, som du finner i de aller fleste elbiler, men også i elektronikk som mobiltelefoner og laptop-er. Batteriene inneholder også stoffer som litium, nikkel, grafitt og aluminium.

Folk spør også hva forurenser mest av dieselbil og elbil?

I følge Daimler kommer 44,7% av elbilens CO2-utslipp fra produksjonen, mens en bensin- eller dieselbil har 18% . Totalt har en elbil 24% mindre CO2-utslipp enn en bensinbil, beregnet etter EU-strøm. Ved vannkraft er det 64% lavere. Mange har spurt om hva som skjer med batteripakken etter hvert. Hvilket land produserer mest litium? Australia er i dag verdens største produsent av litium, med over det dobbelte av Chiles produksjon på 18 000 tonn. Argentina produserer langt mindre, men tar sikte på å nå samme nivå som Chile.

Tilsvarende, hvordan utvinnes kobolt?

Kobolt utvinnes ofte som et biprodukt ved fremstilling av kobber. Etter konsentrasjon av malmen ved flotasjon, foretas røsting. Jern, kobolt og nikkel løses ut med svovelsyre. Deretter felles kobolt ut som oksid. Derav, hva veier 1 kg lithium? Litium er et sølvgrått alkalimetall som er mykt nok til å kunne skjæres i med kniv. Det er også kjent for å være det letteste av alle metaller med en densitet på 0,535 g/cm3 (535kg/m3).

Er elbiler mere miljøvennlig enn bensinbiler?

Elbiler belaster ikke klimaet mer enn bensin- og dieselbiler, heller ikke når vi regner med produksjonen. Det er riktig at det slippes ut litt mer klimagasser for hver elbil som lages på fabrikken enn for hver bensin- eller dieselbil. Det skyldes blant annet at batteriproduksjonen gir ganske høye utslipp.

By Kasper Wiersteiner

Hva er et batteri laget av? :: Hvor blir iPhone lagd?
Nyttige lenker