Hjem > H > Hva Er Minstesats For Livsopphold?

Hva er minstesats for livsopphold?

livsopphold

Jan. 2022(Sept. 2021)
Ensligekr 6 550(kr 6 450)
Ektepar/samboerekr 10 950(kr 10 800)
Person i bofellesskapkr 5 450(kr 5 400)
Barn 0-5 årkr 3 200(kr 3 150)

Les mer

Hva er en utgift?

Utgifter er en forpliktet utbetaling, for eksempel i forbindelse med råvarer til vareproduksjon. Det er først når disse råvarene forbrukes at det blir en kostnad. Det er kostnadene i en bedrift som påvirker resultatet, og ikke utgiftene. Følgelig, hva er inntekter og utgifter? Inntekter og kostnader

Inntekter henger ofte sammen med kostnader, ved at inntekter ved salg av en vare gjerne også inkluderer kostnader for produksjon av varen. Dersom man trekker kostnader fra inntektene, får man et overskudd eller underskudd.

Derav, hva regnes som faste utgifter?

De faste utgiftene omfatter poster som boutgifter (strøm, leiekostnad, fellesutgifter osv.), renter og avdrag på lån, transportutgifter, offentlige avgifter, forsikring, mobilutgifter og lignende. Tilsvarende, hvor mange plagg har nordmenn? Forbruksforskningsinstituttet SIFO har regnet ut at hver nordmann i gjennomsnitt eier 359 klesplagg.

Ta dette i betraktning, hvor mange klær har en nordmann?

Studenter får ofte ros for å være miljøbevisste, kanskje spesielt for å kjøpe brukt og å selge istedenfor å kaste. Men hva godt gjør det når nordmenn i gjennomsnitt har 359 plagg i klesskapet? Det tilsvarer rundt 80 kilo klær hver, og hvert femte plagg vi eier blir aldri eller sjeldent brukt. Hvor mange plagg er det vanlig å ha? Ifølge en studie fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO, har vi i gjennomsnitt 359 plagg hver.

Hvor mange kilo klær kaster en nordmann i snitt hvert år?

Nordmenn er ganske gode på gjenbruk, men kan bli bedre. Hver og en av oss kaster rundt åtte kilo klær i restavfallet hvert år, og gir tre kilo til Fretex. Hvor mange tonn klær kastes i Norge? Hvert år kaster nordmenn 130 000 tonn klær. Fretex mottar 11 000 tonn i året, og etterlyser nå mer herreklær. Ikke bare kjøper vi mer klær enn noensinne. En allerede overfylt garderobe gjør at vi også kaster mer enn tidligere.

Derav, hvor mange tonn klær blir kastet i norge hver dag?

I Norge skapte vi i 2011 omkring 113.000 tonn tekstilavfall, viser rapporten. Det tilsvarer 23 kilo per innbygger. Over halvparten av tekstilavfallet var klær og sko. – Vi har fått mer og mer klær, klærne har blitt billigere, vi har fått mere penger, klesforbruket har vokst raskere enn forbruksutviklingen generelt.

By Woodhouse

Hvor mye penger kan man sende med Western Union? :: Hvor mye er det vanlig å bruke på klær i året?
Nyttige lenker