Hjem > H > Hva Bruker En Familie På 3 På Mat?

Hva bruker en familie på 3 på mat?

Dette er veldig individuelt, men dersom man ser på tall fra SIFO (Forbruksforskningsinstituttet SIFO), som er et referansebudsjett, vil en familie med to voksne (i alderen 31-50 år) og et barn på ett år ha en månedlig utgift til mat og drikke på 8020 kroner.

Les mer

Hva er SIFOs referansebudsjett?

SIFOs referansebudsjett viser alminnelige forbruksutgifter for ulike typer hushold. Det kan settes sammen slik at det viser kostnadene ved å opprettholde et akseptabelt forbruksnivå for hushold av ulik størrelse og med forskjellig alders- og kjønnssammensetning. Hvor mye koster et barn i 18 år? Tenårene vil være den aller dyreste perioden frem til de blir 18 år. – Ifølge SIFO sitt referansebudsjett vil kostnadene fra perioden før barna blir født og opp til de er 17 år være mellom 900 000 kroner og 1 000 000 kroner.

Hva må med i et budsjett?

budsjett

Hvordan sette opp et budsjett

  • Inntekter. Dette gjelder alt du får inn på kontoen din per måned - lønn, leieinntekter, barnebidrag m.m.
  • Faste utgifter.
  • Variable utgifter.
  • Sparing.
Du kan også spørre hvor mye må man tjene for å leve? En familie på fire må tjene omtrent 440.000 kroner for å kunne føre et vanlig liv. Vi har faktisk en statsinstitusjon som hvert år uttaler seg om hva som er et vanlig forbruksnivå. Det er Statens Institutt for Forbruksforsking(SIFO) med sitt standardbudsjett for husholdningene.6. jun. 1998

Deretter, hva er minstesats for livsopphold?

livsopphold

Jan. 2022(Sept. 2021)
Ensligekr 6 550(kr 6 450)
Ektepar/samboerekr 10 950(kr 10 800)
Person i bofellesskapkr 5 450(kr 5 400)
Barn 0-5 årkr 3 200(kr 3 150)
Dessuten, hva er satsen for livsopphold? Hva skal livsoppholdet rekke til? I satsene er det beregnet inn utgiftene du har til mat og drikke, klær og sko, strøm og fyring, helse, hygiene, telefon, avis, TV, reiser, dagligvarer, møbler, og så videre.

Hva bruker vi penger på i Norge?

De største utgiftspostene på statsbudsjettet inkluderer helsesektoren og folketrygden, blant annet ordninger for økonomisk støtte når vi blir rammet av arbeidsløshet eller sykdom. Det brukes også blant annet penger på drift av sykehus, skoler, vei, forsvar, politi, og på kultur- og fritidstilbud. Hvor mye penger bruker en 15 åring? En gjennomsnittlig ungdom mellom 13 og 17 år bruker rundt 1000 kr. på klær, kino, aktiviteter og snacks per måned. Jenter er litt dyrere i drift enn gutta. Ungdommer fra familier med god økonomi får oftere jevnlig lommepenger enn familier med dårligere økonomi.

Så, hvor mye av inntekten går til bolig?

I snitt går 17,6 prosent av husholdningenes disponible inntekt til boligutgifter. Til sammenligning må danskene ut med 24,5 prosent av sin inntekt på bolig, viser en ny rapport fra analyseselskapet Oxford Research på oppdrag for den danske erhvervsstyrelsen.

By Eph Ashner

Hvor mye er det vanlig å bruke på klær i året? :: Hva er power?
Nyttige lenker