Hjem > H > Hva Er Forskjellen På Cop Og Scop?

Hva er forskjellen på COP og SCOP?

SCOP (Seasonal COP)

SCOP verdien angir forholdet mellom tilført og avgitt energi. SCOP gir et bedre bilde av varmepumpens effektivitet enn COP, fordi den tar hensyn til temperatursvingninger i varme og kalde perioder gjennom et helt år. Vær oppmerksom på at det er forskjellige SCOP verdier for hver varmepumpe.

Les mer

Du kan også spørre hva er varmefaktoren til en varmepumpe et mål på?

Varmefaktor er et mål på energieffektiviteten til en varmepumpe. Den angir forholdet mellom avgitt varmeeffekt og tilført effekt til varmepumpen. Som symbol på varmefaktor brukes COP (av engelsk Coefficient Of Performance). I forhold til dette, hva bør varmepumpen stå på? Sett varmepumpen til ønsket temperatur og ikke høyere

Vil du ha 22 grader i boligen din, bør du stille den inn på 22 grader og ikke høyere fordi den skal bli fortere varm. Det blir den nemlig ikke. Varmepumpen har en termostat, så det beste er å sette den på temperaturen du ønsker.

Hva betyr purifier på varmepumpe?

Alle varmepumper kommer med grovfilter som fanger opp støv og større partikler som for eksempel hår. De fleste varmepumper kan også ha et finfilter, eller luftrengjøringsfilter i tillegg. Disse har en rekke fordeler. Et godt innemiljø er viktig for helse og velvære. Og et annet spørsmål, skal varmepumpe stå på auto eller heat? Still den inn på riktig mode.

Bruk varme (heat) eller kjøling (cool). Ikke bruk funksjonen auto på dette, da du vil bruke mye strøm på at den reverser seg mellom modus varme og kjøling for å holde graden du har stilt den inn på.

Er nattsenking lønnsomt?

Enova har en tommelfingerregel som sier at for hver grad du senker temperaturen om natten, så sparer du 5 prosent strøm. Årsaken er at du sparer mer strøm i perioden hvor du har lavere temperatur, enn du bruker ekstra når du hever temperaturen igjen på morgenen. Er varmepumpe økonomisk? Jo høyere totalforbruk du har, desto mer lønnsom vil en varmepumpe trolig være. Har du et strømforbruk på 15 000 til 20 000 kWh i året er det lite å hente rent økonomisk på å installere en avansert vann til vann-pumpe. Da vil det trolig lønne seg mer med et system basert på luft.

Så, kan varmepumpe males?

Det er mange varmepumper i Norges land, som ikke er en pen del av interiøret. Den sitter også ofte på steder hvor den er veldig synlig. Den beste måten å integrere den som en del av helheten er å la den bli en del av veggen. Så male den i veggfargen er veldig smart. Deretter, hvor mye mindre strøm bruker en varmepumpe? Med en luft til luft varmepumpe kan du spare 4.800 kWh i året. Dette er ganske mye da en gjennomsnittlig norsk bolig bruker rundt 25.000 kWh i året.

I forhold til dette, hvor mye sparer man på en varmepumpe?

Det er normalt at 60-70 prosent av elektrisitetsforbruket går til oppvarming av boligen. Varmepumpen kan spare 60-90 prosent av dette, alt avhengig av hvor i landet du bor, hvor godt boligen er isolert og hvilken varmepumpe du velger. 5000-8000 kroner i årlig besparelse er oppnåelig for veldig mange.

By Dulsea Puffinburger

Hvordan sjekke hvor mye plass du har på Mac? :: Hvor mye effekt gir en varmepumpe?
Nyttige lenker