Hjem > H > Hva Skjer Hvis Man Kjører Uten Bombrikke?

Hva skjer hvis man kjører uten bombrikke?

Kjører du uten brikkeavtale, tas det bilde av bilens registreringsnummer. Du får faktura i posten på ordinær passeringsavgift uten gebyr fra bompengeselskapet som eier den bomstasjonen som du har passert.

Les mer

Hva koster det å kjøre uten bombrikke?

Kjører du for eksempel gjennom Osloringen i rushtiden uten bombrikke, betaler du 10 kroner, men har du Autopass-avtale får du 20 prosent rabatt og betaler bare 8 kroner. Og et annet spørsmål, hva koster bompengene?

Utenom rush
Bensin/ladbar hybrid18 kr
Diesel20 kr
Elbil5 kr
I rushtiden

Hvor mye koster bompassering uten brikke?

Uten brikke vil det koste deg hele 136 kroner, eller nesten tre ganger mer. Prisforskjellen kan i stor grad forklares med timesregelen nevnt tidligere. Kjører du samme strekning tilstrekkelig mange ganger, vil dessuten månedstaket slå inn for dem med brikke. Man kan også spørre er bombrikke påbudt? Alle kjøretøy over 3,5 tonn registrert på foretak, stat, fylkeskommune eller kommune må ha bombrikke i Norge. Har du en bobil, SUV e.l. over 3,5 tonn, som du bruker privat, omfattes ikke kjøretøyet av påbudet.

Derav, kan man ta ferge uten autopass?

AutoPASS er det nasjonale automatiske betalingssystemet for bomstasjoner og ferge. Du trenger verken avtale eller brikke for å reise med ferge etter . Men det må inngås en egen avtale om AutoPASS for ferge for å få rabatt. Hvor mye sparer man med bombrikke? Alle kjøretøy i takstgruppe 1 og M1 med gyldig bombrikke får automatisk 20 prosent brikkerabatt i nesten alle automatiske bompengeanlegg i Norge. Noen steder er det timeregel og månedstak for hvor mange passeringer som belastes. Se rabattordninger hos de ulike bompengeselskapene.

Tilsvarende, hva skal bompengene brukes til?

Målet med bompengefinansiering er å få til raskere utbygging av infrastruktur på vei. Inntektene kan i noen tilfeller brukes til andre formål, som for eksempel å styrke kollektivtransport i byområder eller å redusere miljøulempene ved transport av personer og gods. Alle bomstasjoner i Norge er automatiske. Hvem må ha AutoPASS brikke? Brikken er obligatorisk for kjøretøy over 3,5 tonn som er registrert på eller leaset av foretak, stat, kommuner, fylkeskommuner og biler som er registrert på privatpersoner og brukes i næringsvirksomhet.

Hvor mye koster bompenger i Bodø?

Taksten er 13 kroner for lett bil og 20 kroner for tung. AutoPASS-avtale gir 20 prosent rabatt og fordeler som timesregel og månedstak. Timesregel er at du betaler for kun én passering pr. kjøretøy uansett hvor mange ganger du passerer en bomstasjon innen en time.

By Shamrao

Hvor mye koster bompenger i Kristiansand? :: Kan man ta ferge uten AutoPASS?
Nyttige lenker