Hjem > H > Hva Skal Til For Å Bli Taxisjåfør?

Hva skal til for å bli taxisjåfør?

Du trenger ingen formell utdanning for å bli taxisjåfør, men for å ha lov til å kjøre taxi må du få utstedt politiets kjøreseddel i tillegg til førerkort. Hvis det er første gangen du skal ha kjøreseddel må du først gjennomføre vegvesenets drosjesjåføreksamen.

Les mer

Kan alle kjøre taxi?

Det skal ikke lenger være noe tak på hvor mange løyver som kan tildeles i ett fylke. Det betyr at alle som oppfyller et sett med objektive vilkår vil få tildelt løyve. Man kan også spørre hvordan bli drosjeeier? Taxisjåfører er ansatt hos en drosjeeier, som i de fleste tilfeller er tilsluttet en drosjesentral. Du kan også eie egen taxi og starte egen bedrift, dersom du tar et taxiløyvekurs. ​I tillegg kommer krav om kurs. Kurskravene varierer fra en taxisentral til taxisentral.

Også, hvor mye tjener en taxisjåfør i oslo?

– Vår lønn er basert på provisjon. Kjører vi mye en dag, tjener vi bra. Lønnen svinger opp og ned, men jeg tror 30 000 kroner er vanlig. Vi jobber da rundt 11 til 12 timer hver dag. Hvor mye tjener en bussjåfør i året? Gjennomsnittlig årslønn for en bussjåfør i Norge er 452.000 kr, basert på tall fra Teknisk beregnings- utvalg. En helt fersk bussjåfør, uten ansiennitet eller fagbrev, har en grunnlønn på 381.000 kr1 i året før man beregner noen form for ulempetillegg eller eventuell overtidsgodtgjørelse.

Også, hva skal til for å få drosjeløyve?

Du må ha et foretak/firma for å søke. Det er daglig leder i foretaket/firmaet som kan søke om drosjeløyver. Et løyve koster 3400 kroner. Hvis foretaket ditt er registrert i et annet fylke, må du kontakte ditt fylke for å få riktig søknadsskjema. Hvor sendes søknad om kjøreseddel? Søknad om kjøreseddel sender du til politiet der du bor. Når du søker om førerkort for første gang blir søknaden automatisk sendt til politiet for vandelskontroll. Du kan sjekke fremdriften på vegvesen.no/.

Hvordan bli taxisjåfør i Oslo?

Du som ønsker å begynne som taxisjåfør i Oslo Taxi, må gjennomføre et intervju, deretter er det et test- og kursprogram. Det er ulike krav til helt nye sjåfører og til sjåfører som tidligere har kjørt for Oslo Taxi. For å kjøre drosje generelt må du ha politiets kjøreseddel og gyldig førerkort. Angående dette, hvem er løyvepliktige? Løyvepliktige. Enhver som skal drive transport mot vederlag må ha løyve. Med ”drive” menes her all transport med unntak av det rent sporadiske. Det vil si at du som privatperson eller et idrettslag kan gjennomføre et transportoppdrag uten løyve når det kun er et enkeltstående tilfelle.

Kan hvem som helst kjøre taxi?

Må være 20 år og ha hatt førerkort i minst to år sammenhengende. Må ha god helse. Må ha god vandel.

By Maisey

Hvor mye får man i stipend utveksling? :: Hvor mye skatt betaler alenemor?
Nyttige lenker