Hjem > K > Kan Man Få Stipend For Utveksling?

Kan man få stipend for utveksling?

Når du er på utveksling fra et norsk lærested til et utenlandsk, kan du få ekstra stipend og lån til reise og skolepenger hvis du skal betale det.

Les mer

Hvordan søke om reisestipend?

Søk stipend på lanekassen.no

Alle elever søker om stipend på lanekassen.no. Er du allerede kunde i Lånekassen, har du tilgang til søknaden på Dine sider. Du kan logge inn med MinID for å søke. Les mer om MinID på difi.no.
Hvor mye av studielånet blir omgjort til stipend? Inntil 40 prosent av basislånet du får, kan bli gjort om til stipend hvis du oppfyller vilkårene.

Angående dette, hvor mye koster ef?

EF Språkreiser: Det kommer an på om du vil på sommerkurs, allmenn eller intensiv kurs, men det ligger på ca 15 000 kr. Det er da ikke inkludert flybillett vel og merke. På en individuell reise skreddersyr du hele reisen på alt fra kurstype og om vi skal hjelpe med flybilletter, henting på flyplass osv. Er EF støttet av Lånekassen? Velger du et språkstudie med EF på 3 mnd til 1 år kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen. Dersom du ønsker å reise på utveksling på VG2 får du også støtte fra Lånekassen.

Når utbetales Erasmus stipend?

Utbetaling av stipend

september (for utveksling i haustsemesteret) eller 28. februar (for utveksling i vårsemesteret) dersom du har levert dokumenta og tatt språktesten innan fristen. Erasmus-stipendet er skattefritt og kjem i tillegg til eventuelt lån og stipend frå Lånekassen.
Følgelig, hva skjer hvis man stryker på utveksling? Dersom du stryk på eksamen medan du er på utveksling uten å ta konteeksamen på vertsintitusjonen, må du ta att det tapte når du kjem tilbake til HVL. Du må sjølv undersøke med vertsinstitusjonen om dei tilbyr konteeksamen. Merk at konteeksamen i utlandet kan skje på eit seinare tidspunkt enn utvekslingperioden din.

I forhold til dette, når kan man bli utvekslingsstudent?

Alder. For å ta et skoleår i utlandet må du være mellom 15 og 18 år gammel. Hvert enkelt vertsland har sine egne krav til alder, basert på regler for å søke om visum og skoleplass. Mer informasjon finner du under hvert enkelt program. Hvor mye får man i reisestipend?

StipendSatsSum kroner
Reisestipend Danmark4 8184 818
Reisestipend i Norge første 300 km1,943 492
Reisestipend i Norge siste 100 km1,07642
Totalt8 952

Hvor lang tid tar det å få svar på stipend?

Hvis søknaden din kan behandles maskinelt av en datamaskin, får du normalt svar på søknaden innen to dager. Hvis søknaden må behandles av en saksbehandler må du regne med flere ukers ventetid. Vi jobber så raskt vi kan, og gjør det vi kan for at du skal få svar så fort som mulig.

By Virge

Hvor mye er fullt lån og stipend? :: Hvor mye data trengs for å streame tv?
Nyttige lenker