Hjem > H > Hva Er En Giga?

Hva er en giga?

Gigabyte (GB) er måleenhet for datalagringskapasitet. En gigabyte (utledet fra SI-prefikset giga-) er en enhet for informasjon eller datalagringskapasitet, og betyr enten nøyaktig én milliard bytes (10003 eller 109) eller omtrent 1,07 milliarder bytes (10243).

Les mer

Hvor mye data trenger jeg på hytta?

Med andre ord: Planlegger du to timer videostrømming hver helg (fredag og lørdag) i HD-kvalitet må du minst ha 8 GB data i måneden, gjerne mer. Om flere skal strømme video på andre enheter i tillegg må det plusses på – i tillegg til «vanlig» internettbruk som bruk av nettaviser, e-post og lignende. Så, hvor mye mobildata bruker nrk tv? Ti minutter av Dagsrevyen i opptak i NRK TV-appen, med automatisk kvalitet, krevde 250 MB. Det tilsvarer 1,125 GB for hele sendingen på 45 minutter. Dette er ikke overraskende. Strømmer du film og tv i full HD-kvalitet kan du regne så mye som 3 GB i timen.

Hvor mange MB for å se en film?

Streaming krever mye data

En grei (men ikke bombesikker) tommelfingerregel er at du kan regne omtrent 1 GB per time hos strømmetjenestene, dersom du velger «høy», men ikke maksimal, kvalitet. Det gjelder blant annet hos Netflix, noe de selv oppgir.
Så, hvor mange gb per måned? Hvor mye GB per mnd du faktisk bruker, finner du ut av ved å gå inn på innstillinger på din mobil. Har du for eksempel Telenor som mobiloperatør kan du laste ned deres app og finne hvor mye du har brukt per dag eller i løpet av måneden i denne appen.

Angående dette, hvor stor hastighet trenger jeg?

For å strømme film må du ha en hastighet på 5-6 Mbit/s (megabit per sekund) og om noen samtidig leser en nettavis, Skyper eller strømmer musikk blir det ytterligere 1,5 Mbit/s. Det betyr at man skal kunne klare seg med en hastighet på 10 Mbit/s, men så små abonnementer finnes knapt i dag. Hvordan finne ut hvor mye mobildata man har brukt Telia? – SMS til 1995 (0 kr)

Hvor mye data for å streame en fotballkamp?

Én fotballkamp = tre gigabyte

Hvis man skal se en hel fotballkamp på telefonen, krever det opp mot tre gigabyte data. Og da er det fort gjort å bruke opp datamengden man har inkludert i abonnementet ditt.
Hvor mye er 1 GB lagring? Gigabyte: Et Gigabyte er ca 1000 Megabyte. Et Gigabyte er fortsatt et svært vanlig begrep som brukes i disse dager når det refereres til diskplass eller harddisklagring. 1 Gigabyte med data er nesten dobbelt så mye data som en CD-ROM kan holde. Men det er omtrent tusen ganger kapasiteten til en 3-1/2 diskett.

Du kan også spørre hva er forskjellen på megabyte og gigabyte?

En KiloByte er 1000 bytes, en Megabyte er 1 000 000 bytes og en GigaByte er 1 000 000 000. Derfor er 1000 KB en Megabyte, 1000 Megabyte en Gigabyte og så videre.

By Schilt

Hvor mye data trengs for å streame tv? :: Hvor lenge holder 100 GB?
Nyttige lenker